Sövestads IF

Referat: AIF Barrikaden - Sövestads IF

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Florian, Jönsson, Micke N - Fredrik P, Martin, Bagher,
David - Mario, Anders, Ahmed

I andra halvlek bytte Martin och Jönsson plats med varandra liksom Florian med Fredrik och Micke N med Bagher

Avbytare var Johan som kom in efter 22 min sedan Ahmed skadat sig, Ali som kom in i paus istället för David på vänster yttermittfält och Pascal som kom in istället för Florian på höger yttermittfält med lite drygt 20 min kvar att spela.

Vi började på högsta fart. Låg på dem högt uppe och fick därmed dem rejält skakiga och framstå som enormt valpiga (de hade ett väldigt ungt lag). Denna valpighet bidrog till den målfest vi bjöd på första kvarten men vi spelade också väldigt bra.

Redan i den 4:e min gjorde Mario bombsäkert mål på straff sedan Anders blivit nerdragen. I den 8:e min gjorde så Anders 2-0 på en mycket snygg passning av Micke som helt friställde honom. I den 12:e min gjorde Anders på pass av Mario med lite hjälp av målvakten 3-0. Bara 1 min senare kom också 4-0. Denna gång var det Fredrik som sköt och, med hjälp av en olycklig Sövestadspelare som fick bollen på sig och helt ställde målvakten, fick se bollen gå in. I det här läget var det inte utan att man tyckte lite synd om Sövestad. Det kan inte ha varit lätt att hålla humöret uppe när man åkt flera mil en kall fredagkväll och få 4 mål i baken första 13!

Ahmed blev som nämnts skadad efter 22 min och ersattes av Johan L och denne notoriske målskytt behövde bara 2 min på sig innan han på pass av Mario gjorde 5-0. Vi dominerade också resten av halvleken stort och Raffa frös nog nästan lika mycket som oss i den förvånansvärt stora publiken (nästan 20 pers även om många gick under matchens gång).

I andra halvlek fick Raffa lite mer att göra men att säga att de hade någon klar målchans vore verkligen att ta i. Den varan hade vi å andra sidan desto mer av.
Martin gjorde 6-0 på nick redan i den 49:e min efter en av många lysande hörnor
av Mario och under resterande del av matchen skapade vi chans efter chans och hade bl.a ett skott av Micke i stolpens insida. Mario hade också ett par rykande pressade skott ur dålig vinkel som gick strax utanför bortre stolpen, Anders hade något friläge o.s.v. Sövestad spelade bättre ute på plan i den här halvleken men skapade som sagt i stort sett ingenting.

Totalt sett en bra insats av oss även om motståndet inte var det bästa (fr.a. var de svaga i närkamperna som de nästan förlorade samtliga). Vi visade från och till en väldig spelglädje. Ett litet minus slutligen för en del onödigt gnäll på domaren trots stor ledning.

Nu väntar vi bara på årets första match där man inte fryser halvt ihjäl sig.